CAPTCHA - hva er det og hvorfor benytte det

CAPTCHA (forkortelse for «Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart») er en type omvendt turingtest for å finne ut om brukeren er en datamaskin eller menneske.

Bruksområder
CAPTCHA blir i hovedsak benyttet for å forhindre programvare i å sende automatiserte forespørsler til web-baserte tjenester. Dette kan forhindre e-post spam, blog spam og andre kommersielle/ondsinnede gjøremål, da den fungerer som en "brems" hvor hver forespørsel krever menneskelig interaksjon.

Under ser du noen eksempler på hvordan det kan se ut: