SPF-record: hva er det?

SPF (Sender Policy Framework) er et anti-spam system, hvor du som domene eier oppretter en record i domenets sonefil som vi kaller for en SPF-record.
Denne SPF-recorden: forteller andre mailservere hvilke mailserver(e) du har gitt tillatelse til å sende e-post på vegne av ditt domene.

Hvorfor bør du ha en SPF-record?
For å sikre at ingen andre kan utgi seg for å være deg ved å sende en mail med din avsender adresse eller med en annen falsk epostadresse knyttet til ditt domene.

At man gjør dette er viktig for å bevare sitt gode navn og rykte. Sender andre ut spam i ditt navn eller fra din konto (ip-adresse) står du, ditt domene og hele serveren i fare for å bli svartelistet av RBL-filtre og andre anti-spam systemer, med det resultat at du selv kan få problemer med å sende spam til andre, da mottar systemene plutselig oppfatter deg som en potensiell spammer.